Уволниха служителка на полицията в Харков за поздрав по случай Деня на защитника на Отечеството

Служителка на полицията в Харков бе уволнена след като в понеделник поздравила мъжкия колектив по повод Деня на защитника на Отечеството, отбелязван още в Съветския Съюз, днес официален празник и неработен ден в съвременна Русия.

„Жената, полицейски капитан, която поздрави харковската полиция по случай 23 февруари с Георгиевска лента, днес е уволнена по заповед на началника на областното управление на вътрешните работи в Харков Анатолий Дмитриев“, съобщи украински депутат, съветник на вътрешния министър Антон Геращенко на страницата си във Facebook.

Както отбеляза съветникът на украинския вътрешен министър, служителката в харковската полиция не знае причините, поради които е уволнена.

В понеделник президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че е помолил съпругата си да не го поздравява по случай 23 февруари. Припомняме, че от миналата година Киев се отказа от този дотогава традиционен празник. Датата на отбелязването му е преместена на 14 октомври.

В Москва руският президент Владимир Путин и цялото ръководство на страната, както и Московският и на цяла Русия Патриарх Кирил положиха венци пред Вечния огън на мемориалната плоча на незнайния воин в Кремъл.

Интересен факт е, че в Крим отбелязването на Деня на защитника на Отечеството съвпада с празнуването на началото на „Руската пролет“ – присъединяването на Крим с Русия.