Тюменските журналисти се готвят за славянския форум в България

В пресата на Тюмен се появиха информации за започналата подготовка сред журналистите от сибирската област за участие в предстоящият за първи път в България Първи международен форум на славянската писменост и култура през юни тази година.

Това мащабно събитие се организира в контекста на подписания договор между Съюза на журналистите на Тюмен и Съюза на българските журналисти, което се случи миналата година по време на ХХ-то издание на фестивала на руската преса „Вся Россия“ в Дагомис, Сочи. Припомням, че в него участваха над хиляда представители на руски и чуждестранни медии. От българска страна гост беше председателят на СБЖ. Договорът за сътрудничество между СБЖ и Съюза на журналистите на Тюменска област в Русия бе подписан по време на провелия се по-рано тази година в Дагомис, Сочи, Фестивал на журналистиката.

Според представители на тюменските медии идеята за организирането и провеждането на професионални срещи на    журналисти от славянските страни е важно и носещо в себе си плодотворни идеи събитие, тъй като участващите в тях ще имат възможността да се запознаят с опита на своите колеги, както и да споделят своя, както и проблемите си.

Източник: sbj-bg.eu