Руски език в ЧДГ „Веселото гардже“ , София

20140528-_F7B6846 Обучение по руски език в  детска градина – едно специфично и отговорно начинание, на което може би не всеки се решава.

В частната   детска градина „Веселото гардже“, обаче важната стъпка е направена , казва   учителят Благовест Захов, споделяйки своите емоции и гордостта си от неговите малки ученици.

По желание на родители и с решение на ръководството на детското заведение от началото на 2013-2014-та учебна година в една от групите започва изучаване на руски език.

Начинанието среща голяма подкрепа от Национално движение „Русофили“, което осигурява методическа система на обучение и допълнителни материали.

20140528-_F7B6853Неусетно първата учебна година с изучаване на руски език изминава. За тържеството по случай 24-ти май и края на учебната година децата подготвят драматизация на приказката „Репка“. Изиграват я вдъхновено като истински артисти и получават заслужени аплодисменти от своите родители и от гостите на тържеството.

„Имаме вяра и надежда, че ще продължим уверено с изучаването на руски език и в бъдеще ще постигаме още по-добри резултати“, казва господин Захов.