Турчинов: Въоръжените сили на Украйна са в пълна бойна готовност

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов заяви в сряда, че украинската армия в момента се намира в пълна бойна готовност, а поводът бе заплахата от страна на Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано днес Турчинов каза, че силовите структури в момента не са способни да контролират положението в Луганска и Донецка област.

Според него, положението в източна Украйна продължава да остава напрегнато. Той призна, че украинските власти не контролират положението в град Славянск, Донецка област, защото това не им се получава. По-рано бяха уволнени началниците на районните отдели на МВР в източна Украйна. По думите му, ще бъдат уволнявани всички представители на украинските силови структури, които не са в състояние да изпълняват заповедите на правителството в Киев. «Нямаме друг изход, освен да обновим напълно редиците на МВР и Въоръжените сили в източна Украйна. В новите редици призоваваме хора със силно патриотично настроени и живеещи в Донецка и Луганска области», поясни и. д. президент Турчинов.

Също така той поръча на силовите структури да не допускат случая на 25-та, която премине изцяло на страната на жителите на Донецка област, а също така да не се допуска сривът на извънредните президентски избори.