Турският удар в гърба на Русия и българската секция на Ислямска държава

„Те първи започнаха да бомбардират нашите бензиновози, които карат нефт от Сирия – заяви ръководството на Турция.“

С този брилянтен статус любимият виртуален сатирик на Русия Лев Щарански изрази като шега потресът от това, че Турция си позволи да свали руски самолет.

Турската версия е, че самолетът е наруишил въздушното пространство на тяхната държава, но руските източници извадиха карти и траектории, които показват, че турската версия е лъжа. В крайна сметка самолетът падна на сирийска територия и турските власти ще трябва много да се обясняват как така е станало така.

И не е само сваленият самолет – видео в Ю Тюб показа как членове на Сирийската свободна армия (прословутата „умерена опозиция“) намират тялото на единия пилот с викове „Аллах Акбар“, същите викове, които, както отбеляза един коментатор във фейсбук, звучаха в зала „Батаклан“ в Париж. След това умерените с гордост обявиха, че са разстреляли пилотите. Очевидно е, че разликата между умерената опозиция и ИДИЛ е, че вторите са варвари, които режат глави, а първите са хуманисти и само убиват. Простете черния хумор! Не искам да обидя никого.

Атаката срещу руския самолет става още по-съмнителна, като се вземе предвид, че само преди два месеца Русия и САЩ се споразумаха за избягване на инцидентите във въздуха и за предупреждение именно, за да не се случи нещо такова. А Турция уж се водеше част от международната коалиция, която се бори с ИДИЛ. Дали някой вече го вярва? Дали пред безпощадните факти някой се съмнява, че Ердоган прави опит да спре битката срещу фанатичните главорези. А и нещо повече – той вдига чадър над ИДИЛ и се опитва да направи невъзможна коалиция между ЕС и Русия, която най-накрая да изчисти Сирия от фанатиците.

Моментът на свалянето на самолета никак не е случаен. Той се случва точно в седмицата, в която Франсоа Оланд реши да провежда разговори с лидерите на Германия, Великобритания, САЩ и Русия, за да може да се координира съвместна атака срещу Ислямска държава. Това е епичният фон, на който двама руснаци станаха жертва на кървавите намерения на Ердоган семейството му да продължи да дебелее, транзитирайки евтин петрол от кладенците на ИДИЛ.

Показателно е и друго. След агресията върху руския самолет, турските власти не търсят контакт с руските, за да обяснят, а веднага биха камбаната и поиската среща на НАТО. Очевиден е опитът цялата отговорност да бъде размита в рамките на Евроатлантическия пакт. И ако НАТО иска да запази поне малко смисъл като организация, трябва да си даде сметка, че Турция изобщо не желае конфликта в Сирия да бъде разрешаван. Тя има сметка от хаоса, от разрушенията, от гражданската война и от ескалацията на напрежение. В този смисъл двойнствената роля на Турция в битката срещу ИДИЛ ще е най-голямото морално изпитание на Запада и ще покаже реално дали той си е взел поука от морето от кръв, през което премина.

Погледната от друг ъгъл обаче, атаката на Турция срещу руския самолет издава, че действията на руснаците в Сирия постигат успех. За два месеца руските самолети унищожиха много от инфраструктурата на ИДИЛ, прекратиха много доставки на петрол, унищожиха складове с боеприпаси и дадоха стратегическо предимство на армията на Асад.

Точно заради това се намеси Ердоган. Той на всяка цена се нуждае от хаоса и е готов да го запази с цената на максимално изостряне на политическото напрежение в света.

Само че дайте да не се лъжем – да не би петролътна ИДИЛ да остава изцяло в Турция? Кои са другите му потребили? Кой друг захлебва така мощно от трагедията на сирийския народ и държава? В този смисъл Ердоган е просто подражател и се превърна в метафора на цялото двойнствено отношение на Запада към ИДИЛ. Една година, цяла безкрайна година, преди руснаците да се намесят, международната общност просто имитираше бомбардировки. Сега вече знаем защо. Защото твърде много интереси са трайно пристрастени към хаоса, в който печалбите им скачат десеторно.А това, че Турция се превръща в нещо като Мордор и оттук-нататък може трайно да дестабилизира цяла Европа, е една съвсем отделна тема, на която, опасявам се, съвсем скоро ще й дойде времето.

Не ми се искаше в този текст да стигаме до менталните проблеми на психодясното в България, обаче няма как да подминем вонята на омраза, която лъхна като политическа смрад от него. Много хора с евроатлантически слюнки на уста започнаха да припадат от радост заради сваления руски самолет и да пишат дълги и гнусни проклятия срещу Русия.

Руснаците си го получиха!

Мрете продажни гадове!

Повече мъртви руснаци – по-хубав свят!

Това са само част от мненията, в които психодясното разля помията на своите спарени мисли. Това са същите тези хора, които след това лицемерно се чудят как така имало хора в арабския свят, които тържествували при смърт на хора в терористичен атентат.

Ама, пичове, вие сте абсолютно същите.

С психика на талибани.

Морални кастрати.

Ненормалници, които тровят с омразата си всичко наоколо.

Само забележете подмяната. Путин бе изкарван чудовище, маниак, манипулатор, гадина, ехиден политически сатана, сив демоничен кардинал, диктатор с кървави ръце. Но той не атакува турски самолет. Не нападна американски пилоти. Турция го направи. Страна, която божкем принадлежи на евроатлантическото пространство. Той не подкрепи тероризма и от една година насам се опитва да алармира, където види възможност за това какво зло предствлява той, ама разпенените психодесни тук пишеха пак и пак, че това били опорни точки, заставайки в ролята на фактическо политическо крило на ИДИЛ у нас.

Да се тържествува за инцидента между Турция и Русия е равнозначно на това да пиарстваш на брадатите главорези. Още когато руските бомбардировки започнаха и се понесоха скръбните вопли на психодясното, им предложих да си направят тениски с надпис „Je suis ИДИЛ“, за да могат до безкрай да подкрепят своите любимци.

Само че сега ситуацията в света е различна. И както предположи някой във ФБ – Ердоган много закъсня със своята агресия. Пред очите на целия свят маниаците тероризираха Париж и показаха безсилието на спецслужбите да се справят с новата ситуация. Няма как де убедиш нормален европеец, че Русия е заслужавала този удар, че си го е получила, че трябва да лее кръв. Политическото крило на ИДИЛ в Европа просто залиня без време. Скоро и нашите психодесни ще го научат.

Поне се надявам.

Автор: Александър Симов

Източник: Поглед инфо