Тръмп: Антируската кампания може да обезсърчи Путин

 Антируската кампания в американските медии може да даде на президента Владимир Путин погрешен сигнал.

Това становище изрази днес американският държавен глава Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом. „Възможно е Путин да смята, че няма да може да стигне до споразумение с мен, тъй като от политическа гледна точка, постигането на такова споразумение няма да бъде популярно за мен“, каза той, посочвайки че не знае дали ще бъде възможно да се постигне споразумение с Москва.

Тръмп отново упрекна медиите в тиражирането на „фалшиви новини“. На въпрос, свързан с оставката на неговия съветник по национална сигурност Майкъл Флин, Тръмп посочи, че „той (Флин) е този, който предостави определено количество информация на вицепрезидента Пенс. Бях недоволен от начина, по който тази информация беше предадена“. Според него „неправилното беше това как други хора, включително и вие, които сте в тази зала, са получили тази информация, защото тя е класифицирана информация, която е предадена незаконно. И това е реален проблем“. Вие можете да говорите каквото си искате за Русия, но хората от неговото обкръжение, обвинявани за връзки с Русия „не знаят нищо за това, те никога не са се обаждали в Русия, нито пък са им се обаждали по телефонна. Всичко това са фалшиви новини“, каза Тръмп.

Продължавайки темата за изтичането на информация, стопанинът на Белия дом припомни преразказаното съдържание на телефонните му разговори с лидерите на Мексико и Австралия. Това е незаконно получени секретна информация, която беше публикувана, посочи Тръмп. Той отбеляза, че всички тези обаждания са били конфиденциални.

„Как медиите са получили тази информацията? Тези хора (които са я предоставили) трябва да се срамуват. Те трябва да се срамуват от себе си“, каза той.

Тръмп нарече Флин „добър човек“. „Той просто си вършеше работата. Проблемът е, че той не всичко предостави на вицепрезидента, а по-късно каза, че не си спомня. Това беше неприемливо за мен“, посочи американският държавен глава.

Източник: БГНЕС