Тръмп обвини Клинтън в получаване на пари от Русия по време на „презареждането“

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обвини конкурента си от Демократическата партия Хилари Клинтън за това, че е получавала пари от Русия по времето, когато е била на поста Държавен секретар и се е занимавала с политиката на „презареждане“ на отношенията с Москва.

„Докладът поставя въпроса за „парите на Клинтън“ от руснаците по време на „презареждането“, пише Тръмп в „Туитър“, като цитира заглавие от медиите.

По-рано организацията Government Accountability Institute публикува доклад, в който обвини Клинтън във връзки с Русия. В документа се твърди, че бившият държавен секретар на САЩ се е занимавала с привличането на американски инвестиции в руския център за иновации „Сколково“, с което е нанесла щети върху националната сигурност на САЩ.

В доклада се твърди още, че ръководителят на предизборния щаб на Хилари Клинтън Джон Подеста е бил в съвета на директорите на компания, получила 35 млн. долара от руски държавен фонд. Той е обвинен и в това, че е оглавявал експертен център, издавал положителни статии за „презареждането“ и едновременно с това вероятно е получавал милиони долари от „руските олигарси“ чрез офшорни компании.

По-рано Клинтън обвини Тръмп в симпатии към Русия, както и за това, че РФ го подкрепя.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не коментира обвиненията по адрес на Клинтън за това, че е подкрепяла „Сколково“. Говорителят на Путин изрази съжаление пред американската телевизия NBC, че нападките срещу Русия са се превърнали в нещо обичайно за предизборната кампания в САЩ.