Томас Бах: Атмосферата в Сочи е фантастична

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах оцени положително резултатите от първата седмица на Олимпиадата в Сочи, подчертавайки при това професионализма на службите за сигурност и общата атмосфера. Бах заяви това пред немската информационна агенция DPA, отбеляза ИТАР-ТАСС.

„Получавам истинско удовлетворение тук, защото в Сочи са създадени първокласни условия за спортистите. Досега не сме получавали нито едно оплакване от участниците в Олимпиадата“, отбеляза лидера на МОК. По думите му, атмосферата в Сочи е фантастична: „За мен решаващо остава това, което споделят спортистите. Например, скиорите ми разказаха, че се чувстват прекрасно, като на футболен стадион“, отбеляза Бах.

Относно службите за сигурност, Томас Бах заяви, че си вършат професионално работата и по никакъв начин не променят празничната атмосфера на Олимпиадата, а представителите им се държат винаги дружелюбно. „Руските власти се отнасят към темата за сигурността с голям професионализъм, за което ги поздравявам“, добави президента на МОК.

Също така, той не вижда никакви проблеми с пролетните температури в Сочи: „В момента има достатъчно сняг за провеждането на Игрите. Не виждаме да има големи рискове по този повод“, в заключение каза Бах, напомняйки, че на зимната Олимпиада-88 в канадския Калгари, температурите са достигали +25 градуса.

Източник: РИСИ