Толстой: Русия винаги ще бъде до България

Това беше шега и много съжалявам, че отсъствието на липса на хумор доведе до такива реакции, каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ руският депутат Пьотр Толстой, направил скандалното изказване, че Русия ще изкупи цяла България.

Попитаха ме защо руснаци купуват толкова имоти по Черноморието, а аз отговорих, че купуват навсякъде по света. Всички, които са се обидили – съжалявам, че ги е напуснало чувството за хумор. Българите трябва да се научат да различават сериозното от несериозното. Човек не бива да губи чувството си за хумор дори в най-тежките ситуации, заяви Толстой.

Обичам България и Сърбия – държави, с които сме тясно свързани, и смятам, че няма повод за такива ожесточени реакции. Безусловно, Русия винаги ще бъде до България, независимо от това кой ще бъде на власт, добави той.

Толстой уточни, че скандалното му изказване е негово лично мнение, което няма нищо общо с управляващата партия „Единна Русия“, с чиято листа влиза в руския парламент, както и че не е член на политическата сила.

В отговор на въпрос дали руският президент Владимир Путин е говорил с него за изказването му, Пьотр Толстой заяви: „Президентът Путин има много по-важни дела, отколкото да обсъжда с мен покупката на имоти по българското Черноморие“. Съжалявам, че на българските политици не им достига чувство за хумор, завърши Толстой.

Източник: www.novini.bg