Тазгодишната „Пряка линия“ с Путин ще се проведе на 14 април

На 14 април руският президент Владимир Путин ще отговаря на въпроси на руснаци в традиционната ежегодна програма „Пряка линия с Владимир Путин“, съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

По традиция предаването обикновено се провежда в средата на април, като тазгодишната „Пряка линия“ ще бъде 14-та поред за държавния глава. Миналата година общуването на руския президент с гражданите се проведе на 16 април, припомня ТАСС.

Предаването ще започне точно в 12 часа на обяд на 14 април и ще се излъчва пряко от телевизиите „Первый канал“, „Россия 1“, „Россия 24“, както и от радиостанциите „Маяк“, „Вести FM“ и „Радио России“. Зрителите ще могат да гледат предаването и на сайта на „Пряка линия“ в интернет.

Продължителността на общуването на Путин с руснаците не може да се прогнозира предварително. Както отбеляза прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, „на работоспособността на президента може да завиди всеки“.

Рекордна продължителност „Пряка линия с Путин“ има през 2013 г., когато руският лидер отговаря на въпроси на зрители точно 4 часа и 48 минути. Миналогодишното му общуване с руснаците продължи 3 часа и 55 минути, припомня ТАСС.