Състоя се областният етап на Фестивала “Пусть всегда будет солнце” в Кюстендил

Над 175 участници от Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Невестино, разделени в четири възрастови групи, взеха участие в областния кръг на ІІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“.

Фестивалът бе открит от председателя на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД г-н Камен Очипалски. Гости на Фестивала бяха председателят на общински съвет г-н Иван Андонов, зам.кметът г-жа Росица Плачкова, г-н Филип Божилов, г-жа Катерина Янчева – представител на Илияна.инфо и др.

Фестивалът се проведе съвместно с Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, Община Кюстендил, Читалище „Братство“ и Движение Русофили Кюстендил.

Целта на събитието е популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младите хора към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руски език.

Забелязва се ,че с всяка изминала година има все по-голям интерес към мероприятието. Има желание за изява от страна на децата, родителите и учителите. Това е един невероятен празник за всички.

Видео