Съставиха рейтинг на най-фалшивите новини на западни медии за Русия

Телевизия „Звезда” събра основните новини-фейкове на западните медии и състави своебразен техен рейтинг, в който победителят трудно може да бъде определен заради мащабите на фантазията на авторите.
Например, агенция Bloomberg заявява, че „послушната марионетка на Кремъл и лично на руският президент Владимир Путин Доналд Тръмп е излязъл извън контрол и заплашва да заемем мястото на своя създател”.

Журналистите от вестник The Times са отишли още по-далеч, те са писали за употребата на руски жени за дискредитирането на контингента на НАТО в Естония. Според изданието, коварните прелъстителки ще провокират конфликти между войниците на алианса и местни жители.

Изданието De Volkskrant съобщава за откриването на ресторант в Москва с бургери от месо от нутрии като отчаян опит да бъдат спасени руснаците от глад. Според журналистите, заради антируските санкции, наложени от Запада, Русия е останала без хранителни продукти.

Редакцията на Daily Express със своя материал за Русия успя да удиви дори и своите западни колеги. Във вид на секретен доклад на ЦРУ изданието публикува изрезка от вестника „Вечерний Тернопол”, в която се говори за контакт на руски военни с извънземни.
Източник: БЛИЦ