Съпружеска двойка сноубордисти донесе на Русия злато и олимпийски бронз

Съпружеска двойка сноубордисти Виктор Уайлд и Альона Заварзина донесоха на Русия два медала. Буквално няколко минути преди победата на Уайлд вчера, неговата съпруга Альона Заварзина се окичи с бронза в паралелния гигантски слалом. Така, те донесоха на Русия злато и бронз. След победата си Виктор Уайлд изрази своята огромна благодарност на всички руски фенове за подкрепата, и ги нарече съавтори на неговия успех, съобщи  ИТАР-ТАСС.

„Безкрайно ми е приятно, че толкова силно ме подкрепи публиката. Смятам всички руски фенове за свои съавтори на този успех, за което съм им много благодарен“, сподели сноубордистът.

Напомняме, Виктор Уайлд смени американското си гражданство с руско към края на сезона 2010/2011, след като сключи брак с Альона Заварзина. Тази семейна двойка в света на спорта се смята за една от най-хармоничните.

Когато Альона и Вик се запознават, тя е със сериозна травма на крака. В този сложен за нея момент, тя успява да се заеме със собственото си възстановяване и да помага в тренировките на Вик в Москва. По-късно той кани Альона на екскурзия в Мексико: двамата пътешестват с кола и изминават 3 хил. км. Именно тогава Виктор осъзнава, че не иска да се разделя с Альона дори за миг. Малко след това, двамата вдигат истинска руска сватба. Днес двойката е неразделна, те тренират, състезават се и дори работят заедно: Вик е стратегически директор на Петродворецкия завод за часовници «Ракета», а Альона е член на управителния съвет на същия завод.

„След като се преместих от САЩ, Русия ми предостави всичко необходимо за спортуване, дори крепежите на дъската ми са от злато. Единственото, което се изискваше от мен е да постигна добри резултати, което за моя радост и постигнах. Русия е страна, която ми предостави възможност да стана победител. Ако трябваше да се състезавам в САЩ, то щях да съм сноубордист от среден клас. Признавам, преди време наистина бях на кръстопът в спортната си кариера, но един ден разбрах, че всъщност искам да се състезавам за Русия, защото има добър отбор. Тук е моментът да отбележа, че съм много благодарен и на партньорите си в отбора – Андрей Соболев и Станислав Детков. Те са страхотни момчета“, разказа още Виктор Уайлд.

О. Г.