Супермен или Железния човек – американци разказват какво мислят за Путин

Във Вашингтон доброволци проведоха необичайна анкета: попитаха обикновените американци какво мислят за Русия и за нейния президент Владимир Путин, предаде телевизия „Звезда“. Резултатите от проучването се оказаха изненадващи.

Някои от анкетираните американци смятат до ден днешен, че Русия е страна, в която цари вечен студ, а в менюто на местните жители присъстват само водка и картофи.

Около една трета от американците пък на въпроса какво мислят за Русия демонстрирали какво са учили в училище за нея: Русия е най-голямата страна в света и сред жителите й има и мюсюлмани.

Намират се и обаче и „по-напреднали“ сред анкетираните – такива, които следят политическата ситуация в света и събитията, свързани с Украйна. Така, някои от допитаните американци отговорили, че биха искали страната им да бъде в по-приятелски отношения с Русия. Самият Владимир Путин те определят като герой – Супермен и Железния човек, както и като добър президент на страната, която управлява, който прави и невъзможното за развитието и успеха й.