Стрелков: В Киев на власт дойдоха сатанисти

Игор Стрелков  в интервю пред православния писател Игор Евсин изрази увереност в победата на опълченците, пише ukraina.ru.

„На власт в Киев дойдоха истински сатанисти. И затова техните методи за водене на война са сатанински. Опълченците не са засегнати от тази лудост“, смята Стрелков.

Той отбеляза също, че украинските военни обстрелват мирни квартали, без изобщо да знаят къде стрелят и правят това, което им кажат. Затова и те не виждат последствията от артилерийския обстрел.

„Наказателните акции се провеждат от най-яростните националисти, наркотизирани, зомбирани и изобщо не даващи си сметка за своите действия. Никакви разумни доводи не могат да им окажат влияние. Създава се впечатлението, че те са просто програмирани“, подчерта Стрелков.

Точно заради това украинските военни не въстават срещу властта. Ръководството „зомбира“ хората и представя нещата така, сякаш Украйна воюва с „руските терористи и сепаратисти“.

Народът в Донбас воюва и се бори за своята земя, за земята на своите предци, за правото да бъдат руснаци, за руската култура и провославието, убеден е Стрелков.

„И аз вярвам, че те ще победят, защото са на страната на истината, защото Бог е с тях. В крайна сметка, опълченците воюват срещу сатанинската киевска власт, подкрепяна от Запада и САЩ“, поясни още той.