Стивън Сегал отново подкрепи ДНР и ЛНР

Популярният американски актьор, музикант, режисьор и продуцент Стивън Сегал се срещна в Москва с лидера на обществено-политическата организация «Славянска гвардия» Владимир Рогов, съобщи телевизионният канал «Звезда».

На срещата холивудската звезда изрази своята подкрепа на самопровъзгласилите се в югоизточна Украйна Луганска и Донецка народни републики. Той е крайно възмутен от случващото се там.

Също така, Сегал разказа за своя произход. Както стана ясно, прабабата на актьора е от Одеса. Освен това американецът знае малко руски език.

Преди срещата Сегал и Рогов не се познавали лично, но имат общи приятели. Сегал отави няколко десетки автографи, които по-късно ще бъдат разпродадени в онлайн аукцион, а парите от продажбите ще бъдат разпределени за помощи на бежанците от югоизточна Украйна.

Стивън Сегал не за първи път изразява своето мнение в подкрепа на руската политика, докато в същото време, много от холивудските звезди не смеят да се доближат до границите на Руската Федерация, за да не развалят звездната си кариера.

Напомняме, че преди две седмици, Мики Рурк получи ултиматум от Вашингтон, да не изразява толкова открито симпатията си към Владимир Путин и Русия. Причината бе, че тогава актьорът закупи в московския ЦУМ няколко тениски с лика на руския президент, като едната облече веднага и се появи с нея в ефира на популярен руски телевизионен канал. След случая с Рурк, Вашингтон отправи призив към всички американски звезди, да не афишират афинитета си към Русия.

Що се отнася до Сегал, в началото на август, актьорът и певец участва в с групата си в мотор-шоу и концерт в Севастопол.