Стивън Коен пред CNN: За Америка е опасен не Тръмп, а сенатори като Маккейн

Според американския историк Стивън Коен, неговата страна се потопила в ужасна криза, защото най-големите издания само обсипват с обвинения новоизбрания президент Тръмп, а не се водят конструктивни дебати по ситуацията. Едновременно с това, разказал Коен в ефира на CNN, Тръмп иска да успокои отношенията с Русия. А сенатори като Джон Маккейн пречат, с което създават истинска заплаха за националната сигурност.

Стивън Коен твърди, че сегашната ситуация съдържа възможност да прерасне в гореща война – от Прибалтика до Украйна и Сирия.

Най-уважавани вестници в страната намекват, че в обкръжението на Тръмп има лакеи Кремъл и настояват, че трябва да се изясни кой от тях е приятел на Путин. Коен твърди, че в САЩ трябва да се проведе дебат по политиката и по опасностите. Вместо това вървят обвинения без фактически потвърждения. Ето затова сме в ужасна криза. В краен резултат може да имаме неработоспособен и парализиран американски президент, който не е в състояние да реализира това, което иска с Русия, защото ще го считат марионетка на Путин в Белия дом.

Той припомня, че Тръмп по време на изборите казвал нещо, което никой не казвал: „Нима не е забележително, ако ние си сътрудничим с Русия?” Някога това е наричано „разрядка”.

„Аз съм убеден, че много от обвиненията, циркулиращи в страната, са във вреда с това „разреждане”. Такива сенатори като Маккейн дискредитират не само Путин, но и Тръмп. И правят невъзможно нов рестарт. Това ще се отрази лошо на националната сигурност на САЩ” – обобщава Стивън Коен.

Източник: Блиц