Спортната Lada Kalina с две нови модификации

Две нови спортни модификации на Lada Kalina пуска на пазара  дъщерното предприятие на АвтоВАЗ – компанията „ЛАДА спорт”. Автомобилът принципно ще се отличава от предишните версии на Kalina Sport.

„Новата Lada Kalina Sport изобщо няма да прилича на предишната версия на „Калина”. Ще бъдат доразработени окачването и спирачките, форсиран двигателят. Тя ще се появи на пазара през 2014 г”, – разказва Александър Бредихин, началник маркетинг в АвтоВАЗ.

За новите модификации съобщава и генералният директор на „Лада Спорт” Виктор Шаповалов, коментирайки производството на хилядната Granta Sport:

„Започнахме активно да сглобяване колите в средата на 2013 г. и за половин година не само успяхме да произведем 1000 автомобила, но и да ги продадем. Това значи, че спортното направление става популярно, привлича нови и активни клиенти към марката „Лада”. Компанията планира да усили спортното направление с производството на два нови модела. Още тази година от контейнера на нашето предприятие ще слязат две спортни модификации на базата на Lada Kalina. Уверени сме, че тези модели ще доставят удоволствие на автолюбителите, които предпочитат активния или спортния стил на каране”, – посочва Шаповалов.

autonews.ru.