Според руския посланик в САЩ „отношенията с Доналд Тръмп се развиват трудно

Руският посланик във Вашингтон Сергей Кисляк заяви, че работата на страната му с президента на САЩ Доналд Тръмп „се развива трудно“. Коментарът му е отправен докато Доналд Тръмп се подготвя за лична среща с руския си колега Владимир Путин на срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург, пише The Hill, цитиран от ИА Фокус.

„Работата с администрацията на Доналд Тръмп се развива трудно“, заяви Кисляк. „Винаги има възможности за позитивен обрат. Това , което трябва да се направи, е те да не се пропускат. Нека видим какво ще направят САЩ за срещата“, добави посланикът.

По-рано САЩ приеха нови санкции срещу Русия, докато Москва критикува Тръмп за решението му да нанесе удар върху база на подкрепяния от нея режим на президента на Сирия Башар Асад.
„Понякога човек може да се изненада от лекотата, с която американската политическа система е готова да жертва нормалността в нашите отношения. Трудно е да се разчита на бърз и лесен начин те да се нормализират: има твърде много хора, които искат да попречат на напредъка им. Новите санкции са нови главоболия“, посочи той.