Сопрано Турецкий за първи път у нас през април

„Сопрано Турецкий“ – дамската версия на руския хор, дирижиран от талантливия маестро Турецкий,  ще пее за първи път у нас на 22 април в София и на 23 април във Велико Търново. В края на миналия октомври препълнената зала 1 на Националния дворец бурно аплодира мъжкия състав „Хор Турецкий“  и си пожела нови срещи с него. А за дамския,  Михаил Борисович казва, че е най-красивият му проект.

Нежност и ревност, страст и грях – всичко ще открият зрителите на емоционалното шоу. Дамите ще представят шедьоври на световната музика, любими руски шансони, украински, арменски, грузински песни, еврейски шлагери – всички те поднесени с красота и изящество.

photo7

Момичетата започват своя концерт с енергично изпълнение на „Турския марш“, минават през „Адажио“ и стигат до „Танго на разбитите сърца“. Публиката пътешества през обичани песни като „Bamboleo“, „A Chi Mi Dice“, „Делай ча-ча-ча“, „Mamma Maria“, „Рио-рита“, „Один раз в год сады цветут“ и „Течет Волга“, „Посмотри, какая красивая“, „Ромашки спрятались“ и много други..

Инженерът на човешката душа и диригент Михайл Борисович очевидно много добре знае какво е необходимо на зрителите за един прекрасен концерт. Петнадесет години след огромния успех на Хорът на Турецкий, той създава „Сопрано“, за да даде на публиката още една голяма доза емоция, но тази път по-нежна и много по-фина.  Преди пет години той подбира  за женския си хор  не само изключителни професионалистки, но и прекрасни девойки – всяка с различен типаж. С творческа фантазия те превръщат  знаменитите  произведения в истински любовни обяснения. Сценографията и аранжиментите,  харизматичността  и неповторимостта на  артистките,  високото равнище на живия музикален бенд – това са само част от причините за успеха на арт групата. Всяка от участничките има своя собствена артистичност, а всички те заедно правят шоуто незабравимо.

photo1 (3)

Даря Лвова е гласът – енергия. Не можеш да не забележиш пронизителния й поглед, грация и запомнящ се тембър. Тя пее леко, както диша, бързо сменя жанрове, настроения и роли.

Истинското топло, „лятно“ сопрано – Анна Королик, веднага впечатлява с чистотата на звучането си, емоционалността и красотата си. Музикалната й кариера е започнала още в детството й, когато тя изучава народни духови инструменти и пиано. На сцената Анна е самата искренност.

Ярка, гореща и дръзка, Ивета е  сопрано-латино. Северната столица, от която семейството й са мести в Москва,  никак не е повлияла на нейния горещ темперамент. Тя завършва музикална академия, специалност „Джаз“ и цигулка. Снима се в киното, има собствена рок група. В гласа й можеш да откриеш шика на френското кабаре – изискан и емоционален.

Кристалният саунд на групата е колоратурният сопран Олга. Нейният талант се шлифова от детската музикална школа до Института по изкуствата в Москва специалност „солово пеене“. През своя професионален път е преминала всички  музикални конкурси, работила е в операта, има и самостоятелна певческа кариера.  В групата на нея гледат като на современна тургеневска господарка с независим  характер и ярка индивидуалност.

Топъл и надежден като огън в камина е гласът на  Тамара Мадебадзе. Тя е обичана от всички, защото е като разтопен шоколад, като ранна топла есен. Елегантност и разкош струи от гласа й, а чувството й за хумор никога не я напуска. От детската музикална школа до естрадно-джазовия отдел на академията тя обработва своя талант и няма роля,  в която да не може да се превъплати.

Като истинска филмова красавица е драматичният сопран Женя. Стилна, самобитна, със собствена изключителост, Женя притежава глас – мек като лунна светлина,  интригуващ като  загадка, вълнуващ като любовта. Когато Женя е на сцената, тя грабва сърцата на публиката с истинския си професионализъм.

Без нежното соул сопрано на Валерия гласовата колекция на арт групата няма да пълна. Нежната девойка наистина може да вдъхне душа на всяко изпълнение. За нея да живееш означава да пееш с любов.

Ако гледаш на живо „Сопрано Турецкого“,  е невъзможно да не се влюбиш. Затова зрителите напускат концертните зали озарени от прекрасната емоция, с която талантливите красавици ги даряват и с надеждата да ги видят отново.

Билети на цени от 40 до 100 лв. вече са пуснати в продажба в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК.