СОК „Камчия“ домакин на „Детска Нова вълна 2015“

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия” за втори път е домакин на европейския отборен тур на престижните музикални конкурси „Нова вълна 2015“ и „Детска Нова вълна 2015“, организирани от авторитетната Академия за популярна музика „Игор Крутой”.

Състезанието ще се проведе от 31 март до 6 април в комплекса, а победителите ще получат покана за участие във финалите на „Нова вълна“, които тази година ще се проведат от 25 до 30 август в Сочи, съобщи изд. moreto.net

За заключителната част, награждаването и концерта на завършилите академията на 6 април в СОК „Камчия“ ще пристигне лично Игор Крутой – един от най-известните руски творци, изпълнители и композитори, и продуцент на проектите „Нова вълна“, „Песен на годината“ и „Сутрешна поща“.

Игор Крутой работи със звезди като Лара Фабиан, Андреа Бочели, Стиви Уондър, Майкъл Болтън, Патрисиа Каас, Ал Ди Меола и др. В журито на конкурса заедно с Крутой ще се включат известни личности като главния режисьор на конкурса „Нова вълна“ и „Детска нова вълна“ Александър Ревзин, известен като бащата на звездите; родения в България руски певец Филип Киркоров, Ани Лорак – певица, която се класира на второ място в Евровизия през 2008 г. България ще бъде представена от популярния български дует „Ритон“, композитора на естрадна и филмова музика Стефан Димитров, изпълнителя и композитор Бисер Киров и актрисата и певица Грета Ганчева. В журито ще участват и гръцкият композитор Димитрис Кондополос и продуцентът Илиас Кокотос.

За това издание на конкурса Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ще посрещне повече от 200 изпълнители от България, Русия, Латвия, Полша, Румъния, Молдова, Украйна, Израел и Канада. Участниците в творческите състезания ще преминат през майсторски класове по вокал, хореография, актьорско майсторство, практически занятия, концерти и др. Всички мероприятия ще се провеждат от професионални педагози, продуценти, режисьори, естрадни изпълнители и популярни артисти. Вечерите на отборния тур ще завършват по нестандартен начин – ще има песни около лагерен огън, „Вечер на смеха“ в залата за танци, а в „Горещата десятка“ ще бъде направен преглед на записаните през деня видеоклипове в киноконцертната зала. Участниците в конкурса ще премерят сили и в танцова битка. Една от големите изненади ще е флашмобът, който ще се проведе на 6 април на площада на детски лагер „Черноморски“.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ не само работи по образователни и културни проекти, но и налага нови стандарти в подкрепата на млади таланти. Доказателство за това са дългосрочният проект „Заедно в 21-ви век“, който обединява деца с творчески заложби от целия свят, и фестивалът „Звездите на Камчия“ – с повече от 60 издания и 100 000 участници на възраст от 6 до 16 години, които са преминали на сцените на фестивала.