След НАСА и Volkswagen въвежда руски двигатели

Германският автомобилен концерн Volkswagen възнамерява по-ефективно да използва възможностите на руската производствена площадка, на която се произвеждат двигатели за автомобилите с марките Volkswagen и Skoda., пише Блиц. Производствените мощности на пуснатата в експлоатация през 2015 година площадка на Volkswagen Group за производство на двигатели в Калуга бе разчетена на докризисните обеми на руския автомобилен пазар, но кризата наложи внасянето на корективи.

За две години компанията трябваше да се адаптира към новата реалност и броя на персонала, и продължителността на неговата работа.

Представителите на „Фолксваген” признават, че към днешния ден ненатоварени остават и мощностите на самия автозавод на концерна Volkswagen, и на предприятието за сглобяване, където се произвеждат силовите агрегати. По информация на „Газета.Ru”, която се позовава на шеф на Volkswagen, един от начините за увеличаване на обема на производството в Калуга е износът на руски двигатели.

„Условията на работа постоянно се променят, въпреки това ние сме готови да изнасяме двигатели и автомобили от Русия”, каза топ- мениджърът.