След заканите на САЩ Москва предупреди руснаците за нападения на ислямисти в чужбина

От министерството на външните работи на Русия разпространиха препоръки към всички руски граждани, които се намират или живеят в чужбина. От ведомството съобщиха, че редица организации, включително и ислямистки, подготвят на 30 септември така наричания „Световен ден на гнева и протеста” против новия кръг на военни действия в Алепо.

„Не е изключено подобно мероприятие да бъде използвано от екстремистки елементи в някои страни за нападения срещу Русия и провокации против нейните граждани”, смятат във външнополитическото ведомство.

Затова от министерството препоръчват на всичките руски граждани, които се намират в чужбина, да бъдат бдителни и да не посещават обществени места, на които могат да пострадат техните достойнство и сигурност.

По-рано представителя на Държавния департамент на Джон Кирби заяви, че в случай на продължаване на гражданската война в Сирия терористите ще започнат да нанасят удари по руските интереси и градове. При това Кирби каза, че Русия ще продължи да изпраща вкъщи военните си в чували, и „да губи самолети”.

В Москва остро осъдиха неговите думи.