Сирийските бежанци изразиха благодарност към руския президент

Жителите на бежански лагер в покрайнините на сирийския пристанищен град Латакия изразиха благодарност към руския президент Владимир Путин за подкрепата, която получава сирийската армия, предаде „Взгляд“, цитира Руски Дневник.

По време на обиколка на лагера, организирана от руското военно министерство за журналисти, бежанците викаха: „Путин, благодарим ти“, съобщи РИА „Новости“, като цитира материал на Асошиейтед прес.

„Надявам се, че с помощта на руските пилоти нашите военни ще постигнат успехи, ще победят терористите и ще можем да се върнем у дома“, каза бежанецът Ахмад Атан, който по-рано служел във въоръжените сили на страната, но бил ранен в бой.

В неделя (25 октомври) руски парламентаристи се срещнаха със сирийския президент Башар Асад в Дамаск, съобщи „Комсомолская правда“. На разговорите Асад е заявил, че е готов отново да се кандидатира за президентския пост на следващите избори. Но това би могло да стане, само ако сирийският народ го подкрепи. Асад казал също, че е готов да обсъди и възможността за провеждане на парламентарни избори, предаде РИА „Новости“.

Делегацията от руски депутати пристигна в Сирия на хуманитарна мисия, като достави медикаменти и детска храна.