Сирийската армия и руските ВКС превзеха важна крепост на „Ислямска държава“

Сирийски правителствени части, подкрепяни от руската авиация, са превзели град Тедеф, намиращ се югоизточно от Ал Баб и определян като най-укрепеното предмостие на терористичната групировка „Ислямска държава“ в региона, предава ТАСС в събота (11 февруари), като се позовава на съобщение на Министерството на отбраната на Русия.

В резултат на настъплението сирийските правителствени войски са достигнали до съгласуваната с турската страна разграничителна линия“, допълва агенцията.

„На 11 февруари, при настъпление в североизточната част на провинция Алепо, с подкрепата на ВКС на Русия и подразделения на Въоръжените сили на Сирия е освободен от терористите град Тадеф, най-укрепеното им предмостие в покрайнините на град Ал Баб“, се казва в съобщението на руското МО.

По данни на ведомството правителствените сили са унищожили над 650 бойци, два танка и четири бойни машини на пехотата, а също и 18 високопроходими автомобила с монтирано върху тях тежко въоръжение и друга техника.

„Отделно от това е установен пълен контрол върху пътя за град Рака, по който се извършва снабдяването с оръжие и боеприпаси на бойците от ИДИЛ в Ал Баб“, уточниха от руското военно ведомство.