Сергей Лавров подкрепи Международното движение на русофилите и усилията на Николай Малинов

„Отнасяме се с дълбоко уважение към дейността на Международното движение на русофилите. В България, където живеят президентът на тази структура Н. Малинов и други нейни членове, срещу тях е започнало истинско преследване само защото те поставят на международната арена въпроса за нормални отношения с Русия“. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров във встъпителното си слово на среща с нестопански организации. „Все повече хора се противопоставят на подобни неистови опити на Запада да „отмени“ всичко, включително нашата култура, история, да пренапише резултатите от Втората световна война и Великата Отечествена война. Все повече хора отхвърлят езика на шантажа, омразата и диктатурата“, категоричен бе още Лавров

Изводите на външния министър бяха направени като част от негов анализ за състоянието на международната политика днес и упадъка на западните общества. Той подкрепи идеята за създаването на международна платформа в защита на традиционните ценности. „Много хора, дори и в Европа, искат да избягат от това настъпление на ЛГБТИ, от пълното игнориране на естествените исторически процеси, които са ни дадени от Бога. Много хора вече мислят да се преселят в Русия, такива примери вече има, а те ще се множат“, коментира още Лавров.

Той постави като задача пред обществените организации да продължат да общуват със своите партньори на Запад, за да могат обикновените хора да разбират по-добре процесите, които се случват.

Автор: Александър Симов

error: Съдържанието ни е авторско!