Седмица на Северен Кавказ

От 9 до 16 септември на българското Черноморие (в градовете Бургас, Варна и Несебър) ще се проведе фестивал „Седмица на Северен Кавказ“, организиран от фондацията „Посети Кавказ“.

Съорганизаторите на мероприятието са Министерството на Руската Федерация за Северен Кавказ, Министерството на туризма на Република България, Ростуризъм, Россътрудничество и правителствата на регионите на Северен Кавказ.

Фестивалът ще включва презентации на делови, културен и туристически потенциал на Северен Кавказ. За целта в програмата на форума е предвиден Руско-Български туристически инвестиционен форум, Фестивали на ансамблите от Северен Кавказ, бизнес-сесии, изложба на народни занаяти.

„Такива мероприятия са част от държавната политика по укрепване на взаимоотношенията с братските народи. Отдавна се знае, че историческото и културното взаимодействие съставят трайна основа за икономическо сътрудничество и политическа подкрепа“, – отбеляза в навечерието на фестивала първият заместник-министър за Северен Кавказ, куратор на фондацията „Посети Кавказ“ Одес Байсултанов.

Програма

на публични мероприя

10 семтември

10:00          официално откриване в голямата зала на Кметството, гр. Бургас

14:00          откриване на Фестивала в Морска градина, гр. Бургас;

бизнес срещи;

презентация на туристически потенциал на Северен Кавказ

11 септември

15:30          мини представления в Стария град, гр. Несебър

18:00          концертна програма в Амфитеатъра, гр. Несебър

12 септември

18:30          концертна програма в Летен театър, гр. Варна

19:00          концертна програма в к/к „Златни пясъци“