Сградата на областната администрация в Харков е освободена

Сградата на областната администрация в Харков е освободена, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, съобщи РИА Новости.
Напомняме, че по-рано привържениците за федерализация на Украйна завзеха сградата.
«Започна работния процес. Благодаря на всички онези, които помагаха. Аз работя в Харков. Моля всички жители на този град да подкрепят процеса за адекватно урегулиране», съобщи министърът на страницата си във Фейсбук.
Напомняме, че в неделя привържениците за федерализация на Украйна проведоха митинги в Донецк, Харков и Луганск. Протестиращите се събраха с искане за референдум относно статута на техните региони. В Донецк протестиращите превзеха сградата на областната администрация, а в Луганск сградата на Регионалното управление. В хода на преговорите с демонстрантите в Луганск бяха освободени 6 активиста.

Напомняме, че от март месец всяка събота и неделя в Източна Украйна се провеждат протести, а мотивите са – не признаване на легитимността на новите губернатори на регионите, назначени от новите власти в Киев, след отстраняването на президента Виктор Янукович.