OpEdNews: САЩ вървят по стъпките на Хитлер по отношение на Русия

За политиците на САЩ Студената война не е свършила. Именно поради тази причина те са убедили европейските страни, включително и Франция, че Русия е враг. А на врагове кораби не се доставят, дори ако това ще донесе финансови загуби. Зад подобни убеждения стои свръх задачата на САЩ в духа на Хитлер – разширение на продажбите на американското оръжие и пълно разпадане на Руската Федерация, пише американският журналист Ерик Зюсе в портала OpEdNews.

САЩ фанатично подкрепят геноцида, който сами започнаха. Европейските страни на свой ред, не само се стремят към това, но и взимат участие.

И един от примерите е ситуацията около корабите „Мистрал“. По всичко личи, че американските СМИ оценяват съответната сделка като „продажба на въже, на което самите французи ще се обесят“, а Русия е представена като враг на Франция. Под същия този предлог САЩ оказват натиск върху френските власти, с цел корабите „Мистрал“ да не бъдат доставени на Русия. Всъщност, врагът на Франция не е Русия, а именно САЩ. Америка кара французите да бавят доставката на вече платения и построен „Мистрал“. При това, ако Франция съвсем се откаже от доставянето на хеликоптероносачите на руска страна, то да се компенсират финансовите загуби от сделката ще бъде практически невъзможно за френската страна.

И въпреки това, „безгръбначните“ френски политици не могат да дадат отпор на чичо Сам. Вместо това, те са готови да платят огромна цена, заради разпространителя на геноцида (САЩ).

Излиза, че за „американските фашисти“, Студената война никога не е свършвала. Истината е, че дори преди разпада на Съветския Съюз, целта на американските власти е била не борбата с комунизма, а разрушаването на Русия. И това им е трябвало само за да увеличат продажбите на оръжието си.

В наши дни, когато Русия вече е демократична държава, дори може би по-демократична от САЩ, старата омраза все още като нажежени въглени гори в сърцата на Барак Обама, републиканците и други крайно десни американски политици, а също на олигарсите, които защитават интересите на Raytheon Corporation, Lockheed Martin и други производители на оръжие за НАТО, от този западен клуб на купувачите на оръжие.

Автора на тази статия (американски журналист) Ерик Зюсе, вбесява факта, че неговата държава преследва една от главните цели на Адолф Хитлер – разрушаване и поробване на Русия. Европа същевременно оказва активна подкрепа на САЩ в това отношение, а всичко това е заради една група „прекалено властни олигарси“, които са убедени, че в случай на ядрена война с Русия, ще ги предпазят лимузините им.

Американските СМИ на свой ред активно помагат на политиците, а много от журналистите са просто „стенографи на администрацията на американския президент“, пише още OpEdNews.

„Америка се нуждае от истинска преса, а не от контролирани от аристокрацията медии, които по всяко време са готови да се продадат на всеки, който плати повече“, пише OpEdNews.