Самолетите от „Адмирал Кузнецов“ се готвят за удари по бойците край Алепо

Самолетите от крайцера „Адмирал Кузнецов“ и кораби на ВМФ на Русия, които се намират в Средиземно море, в близките часове се готвят да нанесат удари срещу бойците в околностите на Алепо, съобщи  източник на Министерството на отбраната. Това предаде във вторник „Взгляд“.
„Палубната авиация на самолетонасача „Адмирал Кузнецов“ и бойни кораби на ВМФ на РФ, оборудвани с високоточно оръжие, се готвят в близките часове да нанесат удари срещу бойците в околностите на Алепо. Ударите ще бъдат нанесени по далечните подстъпи към града“, цитира думите му агенция „Интерфакс“.
Напомняме, че на 15 октомври корабна група, ръководена от самолетоносача „Адмирал Кузнецов“ и ядрения крайцер“Петър Велики“ започна поход в Средиземно море. Целта на похода е осигуряване на военноморско присъствие в оперативно важни райони на Световния океан.Британски медии съобщиха, че към намиращата се в Средиземно море корабна група на ВМФ на Русия, ръководена от самолетоносача „Адмирал Кузнецов“, са се присъединили три подводници, оборудвани с крилати ракети.

В края на октомври генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че самолетоносачът „Адмирал Кузнецов“ може да бъде използван за удари по Алепо.

Източник:  „Руски дневник“