Ръководителя на МОК е във възторг от Сочи

Томас Бах президента на МОК е във възторг от олимпийския Сочи. Той високо оцени готовността на града за провеждането на Олимпийските Игри. Той съобщи, че е абсолютно уверен в безопасното провеждане на Олимпиадата.

„Във възторг съм от видяното тук, а спортистите и те! Руснаците ни поразиха с класа. От хотелската стая до мястото за тренировка или стадиона, се стига бързо и лесно пеш. Ставаш от леглото, пресичаш пътя и си там! Такова удобство не е имало на нито една Олимпиада досега“, заяви Томас Бах. Той разкри, че 97 % от предвидения хотелски фонд е в пълна готовност: „24 хиляди хотелски стаи са вече напълно готови. Ние се намираме в непрекъсната връзка с оргкомитета. Останалите 3% ще бъдат готови в най-скоро време.“

Бах заяви, че е абсолютно убеден в безопасността на Олимпийските Игри: „Всяко мащабно мероприятие в Олимпийските игри е обект на заплаха. Ние трябва да решим този въпрос, и всеки от нас трябва да направи всичко онова, което зависи от него. Ние сме напълно уверени в органите на реда на руските власти, които си сътрудничат с други органи, за да бъде осигурено безопасното провеждане на игрите. Преди 12 години в Солт Лейк Сити също имаше висока степен на вероятност от заплаха (терористични атаки), всичко се случваше непосредствено малко след 11 септември. Там мерките за сигурност също бяха много високи, но въпреки това, на всички спортни обекти имаше чудесна олимпийска атмосфера. Във връзка с това, смятам, че и тук ще бъде същото. Вече са предприети мерки за сигурност на гарите и летището, а когато стигнете до Олимпийския парк, там ще сте в напълно безопасна зона“, каза Томас Бах.

Напомняме, че Олимпиадата в Сочи ще се проведе от 7 до 23 февруари..