Руското правителство ще анализира последствията от новите санкции на Киев

Руското правителство ще анализира възможните последствия от новите санкции от страна на Киев и ще представи резултатите пред ръководството на страната, съобщи пред журналисти вицепремиерът на РФ Аркадий Дворкович, предаде РИА Новости.

Припомняме, че в сряда украинският президент Петро Порошенко въведе в действие санкции срещу Русия за срок от една година. Санкционният списък включва 388 физически и 105 юридически лица. В частност, в списъка попаднаха министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, чеченският лидер Рамзан Кадиров, председателят на парламентарния комитет по външните работи Алексей Пушков, министърът на селското стопанство Александър Ткачев, председателят на Държавната дума Сергей Наришкин, министърът на съобщенията Николай Никифоров и др.

„У нас с тази тематика се занимава външнополитическото ведомство, а ние, естествено, ще проведем свой анализ на последствията от приетите от колегите решения, и ще го представим пред ръководството за приемане на решение“, заяви Дворкович, отговаряйки на въпрос, ще отговори ли Русия огледално на въведените от Украйна санкции.