Руското посолство в София раздава георгиевски лентички

Всеки, който иска да се присъедини към отбелязването Деня на Победата във Великата Отечествена война на 9 май, може да го стори от петък (21 април), като си вземе Георгиевска лентичка от Посолството на Руската федерация у нас.

„Съвсем скоро, на 9 май, ще отбележим 72-годишнината от Деня на Победата във Великата отечествена война. Този празник е един от най-обединяващите. Всяка година той ни напомня колко е важно да сме заедно – и заедно да се борим с всички предизвикателства, пред които ни изправя светът“, написаха от посолството на страницата си във Facebook.

Георгиевски лентички могат да се вземат от от дежурния в посолството на Руската федерация в България на адрес София, бул. „Драган Цанков“ № 28.

Освен акцията „Георгиевска лентичка“, руски клубове съвместно с български обществени организации и тази година ще проведат многочислени мероприятия, включително шествието „Безсмъртен полк“, посветена на паметта на героите-победители във Великата отечествена война.

„Безсмъртният полк“ е нетърговска, неполитическа, недържавна гражданска инициатива. Всеки може да стане част от нея, независимо от своето вероизповедание, националност, политически и други възгледи. За участие в шествието е желателно да носите снимка или плакат със снимка на свой герой – ветеран, партизанин, борец от съпротивата и др.

Иnформация за събитията в чест на Деня на победата в България можете да откриeте на vseruss.ru.