Руското МО публикува видео с последиците от въздушни удари в Сирия

Руското Министерство на отбраната публикува видео, в което показва последствията от нанесените от САЩ въздушни удари над правителствената авиобаза „Шайрат“, съобщи Взгляд, цитирана от Руски дневник.
Видеото е заснето във въздуха, като на него се разкриват последствията от ударите, нанесени над сирийската база. От записа личи, че пистата почти не е засегната.По-рано „Взгляд“ публикува видеоматериал на „Россия 24“ с последиците от удара, заснет директно от базата. Според информацията, представена от репортера, пистата не е засегната, само е обсипана с шрапнели. В социалните мрежи Twitter  и Instagram журналистът на място опроверга информацията, че всички самолети на авиобазата са унищожени, като сподели, че засегнатите от ракетите машини са девет на брой.

Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп стартира въздушна атака по базата „Шайрат“ в сирийската провинция Хомс. Базата е атакувана от крилати ракети „Томахок“, като по данни на Министерството на отбраната целта са достигнали само 23 ракети, но са убити 10 души. Заповедта за въздушните удари срещу „Шайрат“ е издадена лично от Тръмп, който смята, че именно оттам е започнала химическата атака в Идлиб, убила най-малко 72 души.