Руското министерство на отбраната: НАТО „стигна до абсурда“, виждайки РФ на прага си

Зам.-министърът на отбраната на Руската федерация Анатолий Антонов коментира обвиненията на НАТО по адрес на Москва и определи случващото се като „информационна война“, предаде РИА Новости.

„В своите обвинения НАТО буквално стигна до абсурда: днес говорят за това, че Русия се намира „на прага на НАТО“, ние сме се били приближавали към тях, а не те към нас“, каза Антонов в интервю за телевизия RT.

Той също така изрази съжаление, че всичко, което е било постигнато с труд със страните от НАТО във военната област, включително и в контекста на борбата с тероризма, „бе отхвърлено днес и забравено много лесно“.

Антонов отбеляза, че инициатор на конфронтацията не е Москва – увеличаването на военния потенциал се провежда по периметъра на западните граници на Русия.

„Искам да кажа, че ние виждаме всичко това, отбелязваме и приемаме съответните военно-технически мерки. Но бих искал да подчертая, че ние се обявяваме против надпреварата във въоръжението, който както и да ни я налага“, поясни зам.-министърът, като добави, че Русия не е противник на нормализирането на отношенията със страните от НАТО и европейските държави във военната област.