Руското МВнР подари на кримчани песен за 3-годишнината от присъединяването

Министерството на външните работи на Русия подари на кримчани песента „Севастопол – знаме“ в чест на тригодишнината от присъединяването на полуострова. Крим стана част от Русия след референдум през март 2014 г., на който 96,77% от избирателите в Крим и 95,6% от жителите на Севастопол подкрепиха присъединяването към Руската федерация.„Кримчани, съдете строго. Ако ви хареса, ще сме щастливи. Ако не – простете ни великодушно. Но (песента – бел. ред.) е написана от душа, от все сърце. Всяка дума и акорд са заредени със фантастичната атмосфера на великото постижение, което преживяхме заедно през март 2014 г.“, написа Захарова на страницата си във Facebook.

Тя отбеляза, че автор на композицията е служителят в отдела за информация и печат във външното министерство Василий Харитонов, син на Владимир Харитонов, който е автор на знаменитата песен „День Победы“.

„Благодаря ви, че вярвахте в Русия дори тогава, когато ние, руснаците, почти нямахме тази вяра. За това, че не не предадохте нашата обща страна, обща история и разбира се своята мечта. За това, че връщайки се при нас, ни върнахте нас самите“, допълни Захарова.