Руски ученици събраха 42 тона подаръци за децата в Сирия

Участници в движението „Юнармия“ събраха 42 тона новогодишни подаръци за сирийските деца при акция „Децата на Русия – за децата на Сирия“, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА

 Подаръците са доставени на летище „Чкаловский“ в Московска област и ще бъдат натоварени на руски военнотранспортен самолет, който ще замине за Сирия. Те са докарани с товарни автомобили от различни райони на Русия. Първи поздравления от руските ученици ще получат децата, напуснали сирийския град Алепо, се казва в съобщението.

„Във всички пакети с подаръци са сложени саморъчно направени неща. Има и апликации, и картички, и глинени играчки. Много деца изпращат рисунки и собствени стихове. Има и такива, които пишат на арабски език поздравления на своите сирийски връстници“, заяви руското министерство на отбраната.

Инициатори на акцията са членове на „Юнармия“ от Тулска област. В нея участват също ученици от Москва и Подмосковието, Оренбургска, Калужка, Владимирска и Вологодска област, а желание да направят подаръци на децата в Сирия са заявили ученици от още райони в Русия.