Руски празник в Южния парк

На 13 юни т.г. жителите на София ще могат да вземат участие в един от най-ярките летни празници на башкири и татари – „Сабантуй“, който знаменува завършване на пролетните работи и настъпване на дългоочакваното лято, съобщават от посолството на Русия в България.

Мероприятието, организирано от сдружението „Волжки булгари“, ще се проведе в Южен парк, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и заместник министър-председателя по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика на Република България г-н Ивайло Калфин.

Действието на празника ще се разгърне на площ от 10 хил. кв.м. в района на булевардите „Петко Ю. Тодоров“ и „Гоце Делчев“, където ще бъде инсталирана голяма сцена за професионални танцови и песенни творчески колективи и звезди на татарската и башкирската естрада, както и руски, български и казахски изпълнители. Мероприятието ще започне от 10.00 часа с представлението на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“.

В спортната зона ще има различни състезания. В специалната шатра ще бъдат представени народни занаяти. Също така на гостите на празника ще бъдат предложени национални специалитети – плов, супа „токмач“, пелмени, салати, руски сладолед, сладкиш „чак-чак“, квас и др.