Руски министър покани Памела Андерсън на Източния икономически форум

Руският министър на природните ресурси и екологията Сергей Донской покани Памела Андерсън на предстоящия Източен икономически форум, където двамата да обсъдят темата за отстрела на белите мечки, предава ТАСС, цитирана от в. Дневник.

Поканата на Донской е отправена от неговия профил в социалната мрежа фейсбук. „Участието на знаменитости в обсъждането на тази тема привлича внимание върху екологичните проблеми“, пише той.

Поводът е писмо на актрисата от „Спасители на плажа“ до руския президент Владимир Путин неотдавна, в което Андерсън го моли да не допуска китоловния кораб „Уинтър бей“, натоварен с 1700 тона месо от кит, да премине през руски води на път за Япония.

„Проблемите на екологията не се ограничават само до борбата срещу китоловната промишленост. Например в Канада, родината на Памела Андерсън, и до ден днешен е разрешен отстрелът на белите мечки, въпреки че в Русия и другите страни от арктическия регион той е забранен“, продължава Донской.

„Мисля че можем да обсъдим този въпрос в рамките на Източния икономически форум, който ще се проведе във Владивосток през септември. Тогава ще се състои и голяма конференция по въпросите за охраната на редките и изчезващите видове животни.“

„Ще се радваме да видим на форума не само Памела Андерсън, а същото така Леонардо ди Каприо, Харисън Форд, Джони Деп и др.“, пише Донской.