Руски журналисти посетиха Хомс в Сирия

Руски журналисти посетиха една от челните позиции в Сирия, в района на Талбис след първите удари по северното предградие на Хомс, където са съсредоточени големи отряди на групировките „Ислямска държава“ и „Фронта ан-Нусра“, пише, pogled.info.

Семейства от северната част на Хомс разказаха пред RT, че са избягали от селата си, когато в района са започнали боевете.

Авиацията на руските ВКС нанася удари по цели в районите Ал-МушАджар, Ал-ДжанУбий и Талбис. Сирийски военни източници потвърдиха, че в тези места няма мирни жители и посочват, че там се намират складове с боеприпаси, командни пунктове и места на струпване и пътища за снабдяване на терористите.

„В Растан не е останал никой, освен терористите от „Фронта ан-Нусра“ и „Ислямска държава“. Само терористи. Всички мирни жители, всички, които нямат връзка с терористите, напуснаха“, разказа сириец.

„Ние знаем със сигурност, че никой не е загинал и никой не е пострадал, освен терористи от ИД и други въоръжени групировки“, добави друг местен жител.

Наблюдатели смятат, че руските военни са успели да обкръжат, блокират и да нанесат сериозни поражения на екстремистките терористични групировки в Сирия.

Източник: Руски Дневник.