Руски десантчици направиха уникално шоу за откриването на Армейските международни игри 2015

На 1 август в Алабино стартираха първите в историята Армейски международни игри. Военната олимпиада бе открита с пищно шоу, което демонстрира развитието на военното изкуство на планетата. По полигона отначало се състезаваха колесници от времето на Римската империя, а след това се появиха и воеводи на коне. На една сцена се срещната танкова група и майстори на балния танц, съобщиха от телевизионен канал „Звезда“.

„Черешката на тортата“ за представлението по откриването бе шоуто, което направиха въздушнодесантните войски – те демонстрираха прийоми на ръкопашен бой и десант с управляеми парашути. Всичко завърши с парад на страните участнички.

Военната олимпиада се провежда на 11 полигона от Сибир до Кубан. В 14 дисциплини на полеви, въздушни и морски учения ще вземат участие почти шестдесет отбора от 17 държави. Военни специалисти от три континента ще наблюдават това мащабно зрелище. Най-популярната и зрелищна част от олимпиадата ще е „Танковия биатлон“ – тук ще участват 13 от най-добрите екипажи на планетата.

Армейските международни игри 2015 ще продължат до 15 август.