Руски военни доставиха 2 тона хуманитарна помощ в центъра за прием на бежанци в сирийския град Хама

Близо 2 тона хуманитарна помощ са доставили руските военни в центъра за прием на бежанци, разположен в сирийската провинция Хама. Това съобщи пред журналисти в четвъртък представителят на руския Център за примиряване на враждуващите страни в Сирия полковник Руслан Токарев, предаде ТАСС.

На бежанците са раздадени хранителни продукти, сред които брашно, рибни и месни консерви. Освен това, руски военни медици да разгърнали мобилен медицински пункт и оказали необходимата помощ на нуждаещите се.

Токарев отбеляза, че руският Център си сътрудничи активно със сирийските власти по въпроса за организирането на хуманитарни акции, което позволява да се оказва помощ на място на най-нуждаещите се групи от населението.

Центърът съществува от около близо две години и в момента в него се намират около 300 души, болшинството от които са избягали заради терористите от провинциите Алепо и Идлиб, съобщи зам.-ръководителят на разположения в сградата на училището център за бежанци Аймат Тобо.

В центъра са настанени предимно жени и деца, които заради войната са изгубили роднините си и имат нужда от помощ.

Тобо благодари на Русия за подкрепата, която оказва на сирийския народ в борбата с международния тероризъм, както и за помощта в хуманитарната сфера.