Руски вестник: Правителството и полицията поощряват циганската престъпност в България

След като първи англичаните свалиха маската на българското правителство и разкриха пред целия свят за лошото управление на държавата, сега и руските медии  съобщават за  откритото поощряване на циганската престъпност. В своя публикация най – големият руски вестник „Комсомолская правда” разкри шокиращи за другите държави факти, според които ръстът на престъпността на циганите у нас е рекорден и на практика поощряван от полицията и държавните чиновници.

„Рекорден ръст на циганската престъпност в България. Най – страшното е, че полицията обичайно избягва да се намесва особено при случаи в по – малки и отдалечени селища, при които са пострадали възрастни хора. Ако въобще бъдат задържани, циганите се разпитват някак си и после тихомълком ги пускат да си вървят. Разследването след време се закрива поради изтичане на давност. Тази безнаказаност  все повече озверява циганите в България и броят на извършените от тях престъпления расте подобно на лавина” – пише КП в статията.

Руските журналисти са категорични, че наглостта и агресията на българските цигани е невероятна и предвещава цигански терор върху цялата държава. Поводът за публикацията на „Комсомолская правда” е случаят в село Екзарх Антимово, област Бургас, при който банда местни цигани ограбиха руско семейство, собственици на къща в селото.

Проблемът започва в първите дни на февруари, когато руснакът Андрей се засича на мегдана с боса на местната циганска банда. Той го предупреждава, че няма да си мълчи като българите и не иска да се повтарят случаи на кражби. Във вестника подчертават, че всички в селото знаят кой е водачът на циганската шайка, като изключение прави единствено полицията. Това е причината Андрей да отправи директно послание към бабаита.

Циганинът започва да противоречи и налита на бой. Руснакът обаче е врял и кипял бивш военен от специалните части в Чечня и за две секунди го ступва. Циганинът Ради тръгва да дири своите за помощ и след няколко минути върху Андрей се нахвърлят 5-6 въоръжени с железа и ножове мургави апаши. Заплашват го с убийство, но Андрей тактически отстъпва със своята кола.

Съпругата Екатерина разкрива пред „Комсомолская правда”, че тарторът на шайката е извикан в полицията и много скоро след това пуснат на свобода. Историята се потвърждава и от кмета на селото, който свидетелства за безбройните цигански грабежи. Според мнението на първенеца Кольо Чанев, от полицията досега не са направили абсолютно нищо, за да въведат поне някакъв ред.

„Въпреки че всички са наясно с проблема, държавния апарат продължава да бездейства. Така, в едно навярно не толкова далечно и доста тъмно утро, българите навярно ще се събудят в някаква нова страна, наречена Цигания” – коментират в заключение колегите от „Комсомолская правда”./БГНЕС