Руски бомбардировачи унищожиха завод за химически оръжия на ИД в Сирия

Бомбардировачи Ту-22М3 са нанесли удар по обекти на групировката „Ислямска държава“ (ИД) в района на сирийския град Ракка, съобщиха от управлението на пресслужбата и информацията към руското министерство на отбраната, предаде РИА Новости.

„Шест далечни бомбардировача Ту-22М3, излетели от летището, базирано на територията на Руската федерация, нанесоха удари с осколъчно-фугасни боеприпаси по обекти на терористичната групировка „Ислямска държава“ в районите югоизточно, северно и северозападно от град Ракка“, се казва в съобщението.

Самолетите са бомбардирали и унищожили голям склад за оръжие, боеприпаси и горивно-смазочни материали в близост до Ракка, завод за производство на химически боеприпаси в северозападната околност на града, както и полеви лагер за подготовка на терористи.

По време на операцията бомбардировачите са били прикривани от изтребители, излетели от сирийското летище „Хмеймим“. В министерството на отбраната подчертаха, че след изпълняването на поставената задача всички самолети са се върнали обратно на летището в РФ.

Град Ракка се намира под контрола на ИД и се счита за сирийската „столица“ на терористите, отбелязва РИА Новости.