Руски бомбардировачи Су-24 пак стреснали американски миноносец в Балтийско море

Американската телевизия CNN, позовавайки се на високопоставен източник в Пентагона, съобщи, че руски фронтови бомбардировачи в Балтийско море са се „приближили опасно“ няколко пъти до американския боен кораб „Доналд Кук“, предаде tvzvezda.ru.

Според медията американският ескадрен миноносец, въоръжен със системата Aegis, се е намирал в международни води, когато над палубата му с висока скорост няколко пъти са прелетели руски Су-24, като „ъгълът на атаката е бил заплашителен“. Американският кораб, освен от бомбардировачите, е бил наблюдаван и от вертолет Ка-27, твърди медията.

Това не е първият път, когато руски самолети влизат в контакт с американския флот. През май миналата година руски бомбардировач Су-24 принуди американския боен кораб „Рос“ да се оттегли в неутрални води, след като екипажът на кораба се е държал провокативно и агресивно. Бомбардировачи Су-24 облетяха американски кораби и по време на съвместните учения на САЩ и Украйна в Черно море.

От министерството на отбраната на Руската федерация неведнъж са подчертавали, че всички полети на руската авиация се изпълняват единствено в международното въздушно пространство и в съответствие с международните споразумения.