Руски бомбардировачи нанесоха удари в Сирия

Руски бомбардировачи Ту-22М3 и Су-34 нанесоха въздушен удар по терористи в Сирия, след като излетяха от летището „Хамадан“ в Иран. Това съобщи пред журналисти представител на министерството на отбраната в Москва, цитиран от ТАСС, пише dariknews.bg

Базирани на иранското летище „Хамадан“ стратегически бомбардировачи Ту-22М3 и бомбардировачи Су-24 излетяха с пълен бомбен товар и нанесоха групов въздушен удар по обекти на терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джебхат ан Нусра“ в провинциите Алепо, Дейр аз Зур и Идлиб, уточни министерството.

Бомбардировачите са унищожили пет големи склада с оръжия, боеприпаси и горива, три командни пункта, лагери за обучение на терористи и голям брой бойци от групировките, добави военното ведомство.

Бомбардировачите бяха прикривани от изтребители Су-30СМ и Су-35, излетели от базата „Хмеймим“ в Сирия. Всички самолети се върнаха в базите си.

По-рано днес за пристигането на руски самолети в база „Хамадан“ съобщи телевизия „Россия 24“. Руската авиация за пръв път използва иранско летище за операции в Сирия, отбелязва ТАСС.