Руски бизнесмени обмислят инвестиции в Пловдив и Тракия икономическа зона

Представители на Търговско-промишлената палата на Русия и на бизнеса в Република Абхазия, Казанска и Кировска област обмислят инвестиции в Тракия икономическа зона и Пловдивския регион. Това стана ясно покрай срещата в четвъртък на областния управител на Пловдив Здравко Димитров с руската делегация, водена от представителя на Руската Търговско-промишлена палата и консултант в консулството на Абхазия Денис Глухов и члена на отдела за връзки с ЕС на област Казан Григорий Коблов.

„Това е поредно посещение в България и целта му е проучване на силни икономически зони за изнасяне на производства и изграждане на бизнес-бази в тях“, заяви Денис Глухов, който призна, че с колегите си проявяват специален интерес към ТИЗ (Тракия икономическа зона и в близките месеци им предстои ново посещение у нас.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров запозна гостите с предимствата на региона за инвестиции в различни направления.

„Пловдивска област е с големи възможности за чужди инвеститори, тъй като е в центъра на България, а освен това има много незастроени места, подходящи за изграждането на бизнес-бази и е с много добра инфраструктура“, подчерта губернатор Димитров. Той изтъкна като предимство близостта на летище Пловдив, което предстои да се развие още повече след отдаването му на концесия. Като предимства на региона областният управител посочи възможностите за различните видове туризъм – СПА, винен, зимен и културно-исторически, както и възможностите за обучение в пловдивските висши учебни заведения.