РУСКИЯТ УЧЕН И ЛЕЧИТЕЛ СЕРГЕЙ ЛАЗАРЕВ

„СЪСТОЯНИЕТО НА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА НА БЕБЕТО Й“

“Прекъсването на бременността през петия месец е смъртен грях“, твърди Лазарев
Само за няколко минути изследователят може да направи диагноза на кармата

Сергей Лазарев е световноизвестен руски учен, изследовател и лечител, основоположник на признатия във всички краища на планетата метод на лечение “Диагностика на кармата”. Чрез него той разкрива връзката между постъпките и емоциите на човека, паметта на душата и неговото здраве. Тези дни той беше за първи път в България, за да представи най-новата си, 11-а книга от поредицата “Диагностика на кармата”. Интересът към Лазарев беше невероятно голям – цената на билетите в зала “България”, където той правеше диагностика на хора от публиката, достигна 50 лв.

– Сергей Николаевич, на какво са посветени вашите изследвания?
– Те са посветени на законите на душата и са насочени на първо място към разбиране на това какво са човекът, съзнанието, подсъзнанието, Вселената. Време е да се простим с примитивната материалистическа представа, че човек започва и завършва с физическото си тяло. Човекът е много сложна информационно-енергийна система, от която само няколко процента са физическо тяло и съзнание.
Останалите 95-98 процента са информационно-енергийни слоеве на подсъзнанието, също толкова неизвестни за нас, както и Вселената.
– Какъв е основният извод, до който стигнахте в процеса на тези изследвания?
– Основният извод е, че нашите емоции, нашият характер и нашата съдба са много тясно свързани. Така изминах пътя, който на Изток е известен като Път на кармата.
– Занимавайки се с въпросите на човешкото здраве и предпазването от болестите, преди всичко какво установихте?
– Всеки път най-напред търся причините за възникването на болестите и всеки път се убеждавам в необходимостта от духовното и интелектуално усъвършенстване на човека. Понякога са ми нужни само няколко минути разговор с даден пациент и неговото тежко заболяване изчезва. Но само тогава, когато той има желание да се промени. Това беше още едно голямо откритие, до което достигнах:
ако човек вътрешно не е готов да се промени, той не може да бъде излекуван.
Характерът на човека е свързан с това как той възприема света. Много често нашите болести всъщност са черти от нашия характер, от неправилния ни поглед към околния свят.
– Кога започнахте да лекувате?
– Към лечителство ме подтикна един факт от биографията на скандалния Григорий Распутин, който е бил надарен с прорицателски и лечителски способности. Веднъж при него отишла жена и го помолила да спаси нейна приятелка, която вече бере душа. Тогава Распутин застанал насред стаята, видимо започнал да пребледнява, станал бял като платно, постоял така около две минути, след което лицето му порозовяло и накрая казал: “Всичко е нормално, приятелката ви ще живее.” След няколко дни пристигнала телеграма, в която жената му съобщила, че приятелката й е започнала да оздравява.
Когато дъщеричката на наши познати се разболя от морбили, а след това започнаха усложнения – менингит и двустранно възпаление на белите дробове, аз си спомних за Распутин и реших да изпробвам своето въздействие. Имах огромно желание да помогна. В един понеделник около 14 часа се концентрирах и предадох на болното момиче това огромно мое желание то да оздравее. Изведнъж физически почувствах, че нещо се променя, че му оказвам някакво въздействие, че му помагам. Когато след два дни срещнах бащата на детето, разбрах, че то се чувства много по-добре. “Кога започна подобрението?” – попитах. “Преди два дни, около 14 часа” – беше отговорът.
– От книгите ви знам, че много години сте посветили на изучаването на магиите и магьосничество, както и на средствата, с които работят народните лечители. Какво научихте от тях?
– Пътувах из цяла Русия и ги изучавах, преди да се заема с биоенергетиката, с лекуването с помощта на ръцете. Но всеки път, като анализирах новата информация, се мъчех да намеря първопричината, да разбера кой е изворът на семейните нещастия, защо измират цели родове и защо има наследствени болести. За мен беше съвсем очевидно, че гените не могат да бъдат източник на такава информация – тя трябва да се запази и да се предава на потомството само по пътя на биополето. Когато това убеждение достигна определено ниво, ми остана една “дреболия” – да намеря в полето на човека структурите, които изпълняват тази работа, онези, които предават информацията от поколение на поколение. Тези структури нарекох устойчиви информационни групировки и от средата на 80-те години упорито се опитвах да ги открия. Успях да го направя в началото на 1990-а. После, след като анализирах много факти, стигнах до извода, че здравето, характерът и даже съдбата на човека се определят от кармичните структури.
Всяка клетка от тялото на човека притежава такова поле, чрез което се извършва пренасянето на мислите и емоциите на клетъчно ниво и това спомага за реализирането на кармата на всеки от нас.
– Защо се отказахте от дистанционното лечение?
– Защото още преди петнайсетина години разбрах несъвършенството на този метод. Лекувах децата в едно семейство и когато забелязах, че е доста зле и бабата, предложих й помощ. Тя отказа. Обясни ми, че заради нейното сърдечно заболяване по 5-6 пъти в седмицата викат Бърза помощ, но вече се е примирила, че никой не може да й помогне. Надзърнах в полето й и видях, че сърцето й е здраво. Започнах да я лекувам, но състоянието й ту се подобряваше, ту отново се влошаваше. Тогава предположих, че тук действа някакъв неизвестен за мен механизъм. Трябваше да го разбера. Като анализирах състоянието на болната, почувствах, че то е свързано с някакво събитие в живота й, с някакъв стрес. Попитах я какво й се е случило преди две години и тя ми отговори, че починала сестра й. “Какво почувствахте тогава?” – “Тя беше толкова здрава и силна, но умря, а аз, болната, живея”, беше отговорът. Тогава разбрах коя е причината за болестта: в подсъзнанието е останал огромен стрес, който е предизвикал сърдечните пристъпи. За да го премахна, трябваше да променя светогледа на жената, отношението й към живота и смъртта. Обясних й, че смъртта е преход в друго състояние и не бива да се отнасяме към нея толкова трагично.
Не трябва да съжаляваме за миналото, защото така човек се мъчи подсъзнателно да го измени, да смени местата на неща, които не могат да се променят. Мъката по миналото предизвиква огромен неконтролируем разход на енергия. Но изтичането на енергия, което може да доведе до много сериозни последствия, се блокира от организма чрез появата на болест на физическо равнище. Направих с жената няколко сеанса по автогенна тренировка и сърдечните й пристъпи повече не се повториха.
Отказах се от метода на лекуване с ръце, защото стигнах до извода, че на първо място трябва да се откриват причините за кармичните нарушения и да се изследват. Аз мога да лекувам с усилие на волята от разстояние, владея всички видове точков масаж, знам добре методите за лечение с дихателни техники и диетично хранене. Но разбрах, че всички тези методи могат да дават само облекчение, а не да лекуват човека.
– В този свят на негативизъм, в който живеем, как да се предпазваме от енергийните вампири?
– Не се страхувайте – вампирите налитат само на вампири.
Агресорът избира такава жертва, която вътре в себе си също е агресор. Човек, който е свикнал да дава, не може да бъде обсебен от вампир.
– Върху какво според вас се гради духовният живот?
– Още прадедите ни са знаели, че духовният живот се гради върху три опорни точки:
10-те Божи заповеди, 7-те смъртни гряха и 3-те добродетели.
Ако за десетте Божи заповеди повечето хора имат известна представа и знаят, че трите добродетели са Вяра, Надежда и Любов, то не всеки може да изброи седемте смъртни гряха. В Първото послание на Йоан те са дадени в такава последователност: завист, скъперничество, блудство, преяждане, гордост, униние, гняв. Аз анализирах доколко тези пороци са значими енергетично днес и се получи следната последователност: гордост, преяждане, гняв, скъперничество, униние, завист, блудство. Но светът силно се е изменил за 2000 години и сега човечеството значително е разширило списъка на греховете и някои от тях са по-тежки от изброените седем.
– Кой според вас е най-големият смъртен грях?
– Прекъсването на бременността през петия месец.
– Защо?
– Защото тогава детето и Бог са единно цяло. Състоянието на жената по време на бременността определя много неща в съдбата на бъдещия човек, затова поведението й трябва да бъде подчинено на първо място на интересите на детето. Формирането на духа, духовността на детето става до шестия месец, затова бременната трябва да бъде ориентирана в това време към божествените чувства: любов, доброта, смирение, милосърдие. Бъдещата майка не бива да изпитва обиди и други отрицателни емоции, тя трябва спокойно да приема настоящето и да не допуска съжаление за миналото или да бърза към бъдещето.