Руският президент: след Олимпиадата Сочи трябва да се развива като основен курортен център

Правителството иска да се отрази  участието на града  в програми за подпомагане на здравеопазването, образованието и спорта

Президентът Владимир Путин смята, че след Олимпийските игри  Сочи трябва да се развива като основен курортен център.

На среща с членове на правителството  държавния глава говори за срещата си с Обществения съвет, който се проведе в понеделник. Според него, един от въпросите – „. Възможно участие на Сочи в програмите за развитие на вътрешния туризъм“ Путин заяви, че „тази програма е малко вероятно да бъде полезно да се включи Сочи, като се има предвид, че парите по тази програма са предвидени главно за инфраструктура -. Пътища, мостове, хотели.
Президентът обаче е уверен, че „това не означава, че Сочи  не трябва да се развива като основен руски град спа център, спортен център.“ Той предложи, на правителството „да се мисли за това как да се намери начин  градът да може да участва в други програми за развитие, включително чрез подкрепа за здравеопазването, образованието, развитието на спорта и така нататък.“

Както вече беше съобщено в Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD),  Зимните олимпийски игри в Сочи ще ускорят развитието на регионалната икономика , затвърди позицията си като курорт и ще даде шанс да се превърне в бъдещ бизнес център на южната част на Русия.
„Развиващите се пазари като цяло са изправени пред по-високи разходи за такива събития, обаче, положителните ефекти могат да бъдат получени при  по-значително подобрение и  доверие на инвеститорите и потребителите към по-висока икономическа възвръщаемост и  много по-необходима инфраструктура.“ – Според анализатори на банката.

Сега светът е спорт но погледите са отправени напред за реализация на заложените проекти и целите поставени за дискусии  от Владимир Путин., осведомяват руските информационни агенции.