Руският президентски говорител се жени след елегантно ухажване

Руският президентски говорител Дмитрий Песков минава под венчило на 1 август.

Това обяви в интервю за агенция Р-Спорт самата му „половинка“ Татяна Навка, която е олимпийска шампионка по фигурно пързаляне.

За връзката си с Песков, за сватбата и бъдещия съвместен живота Навка обобщава: „Всичко стана невероятно, просто защото не би трябвало да стане“.

Работата е в това, че и двамата имат зад гърба си солиден семеен стаж, деца и разводи. От първия си брак Дмитрий Песков има син, а от втория дъщеря и още двама сина – или общо 4 деца. Иначе по образование и професия той е историк ориенталист, завършил е елитния Московски държавен университет (МГУ). Той е говорител на Владимир Путин от 2008 г., когато Путин поема премиерския пост при президентството на Дмитрий Медведев.

На свой ред Навка има 15-годишна дъщеря от първия й брак, разтрогнат през 2010 година. Тя има и втора дъщеря, родена 2014 г., но вече от Песков – или преди двамата да станат семейство. Навка спечели олимпийското злато по време на Зимните игри през 2006 г. в Торино. Тя също е двукратна шампионка на света по фигурно пързаляни (при танцовите двойки) и трикратна шампионка на Европа.

Запознаването й с Песков станало през 2010 година на рожден ден на общ приятел. Всичко започнало с танц по музиката на филма „9 седмици и половина“. По-късно Навка научила от приятелка, че мъжът, с когото е танцувала, е говорителят на Путин пише РИА Новости.

„Всичко стана невероятно – просто защото не би трябвало да стане. Наистина не е трябвало, спомня си Навка. Аз се съпротивлявах дълго, разбирайки сложността на ситуацията: там има семейство, три деца и изобщо ужасна работа. Честно казано, отначало той дори не ми и хареса. Е, общувахме, ходихме няколко пъти на ресторант, аз обаче си казвах: „Не, оставаме си приятели“.

Но той беше перфектен – превзе ме с елегантност и настойчивост. Някак хитро направи всичко. Сякаш ме ухажваше и сякаш и не го правеше. Сякаш ми казваше, че ще бъдем заедно, ама аз го наричах Дмитрий Сергеевич (така руснаците си казват при уважително и леко дистантно отношение един към друг – ред). Изобщо не можех да прескоча тази бариера…Не звънях и не отвръщах на обажданията му. Той обаче продължаваше и ме намираше чрез приятели. И постигна своето. И правилно, аз не мога да бъде свалена безцеремонно, нагло“, добави тя.

Разказвайки за характера на бъдещия си съпруг, шампионката го охарактериза като „човек с маниакална педантичност“. Но признава, че „с него е хубаво да се ходи на концерти, театър, на гости, дори и да се пазаруват продукти“.

„Друг такъв мъж като Митя няма. Струва ми се, че чувствата ни днес са толкова силни, че няма нужда от думи. Когато сме заедно, извинете за баналността, но цветята цъфтят, слънцето сияе и всички ги тегли към нас. Двойки, които никога не са танцували и не са се прегръщали, внезапно започват открито да демонстрират нежност един към друг. Дори дъщеря ни Надюша се роди с усмивка на лицето“, хвали се спортистката

Самият Песков (47 г.) не счита за необходимо да говори за предстоящата сватба. Той заяви пред ТАСС, че това не засяга никого.

Гласът на Кремъл и 40-годишната Навка ще се венчаят в Сочи. Според запознати висшите ръководители на Русия по спешност роменят плановете си за отпуск, за да бъдат на 1 август на щастливото събитие в черноморския курорт. Именно там бъдещите младоженци станали неразделни по време на цимната олимпиада през 2014 г.